Известие

Collapse
No announcement yet.

С какви зимни гуми карате 159-ките си?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• С какви зимни гуми карате 159-ките си?

Здравейте, зимата наближава и умувам какви зимни гуми да си взема. Имам сега едни 16-ки железни джанти с гуми Йокохама (като купих колата на скоро старият собственик ми ги даде бонус), но си направих експеримент да ги тествам и спрямо 17-ките ми летни (галоши) колата много странно, но возеше малко по зле и по дървено някак си. Та въпроса ми е дали да не ги продам и да си взема направо нови зимни 17-ки. Някой ако е карал зимата на 17-ки да сподели, че си е широчка гума и се чудя как ще се държи?
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
    164, 156, GTV V6 turbo 🏎, 147 - ex 🚘

Аз съм с 225/50/17 зимни ( лятото карам с 245/40/180). Със зимните, колата вози доста по-меко, определено. Марката с която карам е Nokian WR D3. Не е лоша среден клас гума, колата се държи стабилно, но не може да се сравни например с Мишелина.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
    ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

И на мен ще ми бъде полезна тази тема- и аз в момента се чудя на новата придобивка дали да ѝ търся джанти 16ки или да стоя с тези в момента и да търся зимни 17ки.

На първо четене съм се насочил към 2 гуми висок клас (например Мишелин) за предните и 2 среден за задните, че иначе 1000лв за гуми ми идват малко тежко, заедно с всичко останало (обслужване, клапи, т.н.)
      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm Q-tronic 2007

Comment

И на мен ще ми бъде полезна тази тема- и аз в момента се чудя на новата придобивка дали да ѝ търся джанти 16ки или да стоя с тези в момента и да търся зимни 17ки.

На първо четене съм се насочил към 2 гуми висок клас (например Мишелин) за предните и 2 среден за задните, че иначе 1000лв за гуми ми идват малко тежко, заедно с всичко останало (обслужване, клапи, т.н.)
        -------------------------------------------------------

Лично аз, ти препоръчвам 17-ки за замината, с 16-ки, колата идва нисичка.
        По-добре вземи 4 нови еднакви гуми, вместо две по-две различни. При всички положения, търсете XL гуми, усилени - не, че е гаранция че няма да имате проблеми, но все пак е по-малко вероятно.
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
        ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Аз в момента размишлявам върху Debica Frigo HP2 - 135лв. за гума. Пише, че са XL и с предпазен борд, че не всички са. И на мен не ми се дават 1000лв. за гуми. Даже обмислям и вариант 4 гуми Taurus и през 2 зими да ги сменявам...

Comment

Ако изтраяте 2 месеца ще ви дам отговор за Мишлен Алпин 205/50/17. С такива взех колата, 4 новички
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

тея евтини нискоКласни гуми са примамливи, но реално са таралеж в гащите. в Случая е по-добре да си купи човек 2 маркови гуми от висок клас за редни и две втора ръка с много грайфер за задни и да изкара зимата, а за другата зима да си купи още две нови висок клас.
              Имал съм възможността да карам доста коли с много марки гуми и равносметката е ,че макар и втора ръка- Хубавата гума е по-добре от някой евтин "балатум" .

Личното ми мение е че Мишелин, континентал и Йокохама се държат прекрасно зимата, дори и на замраз.
              EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
              EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
              NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

При всички случаи е по-добре със 17-ки през зимата(а и не само),щото колата си е доволно ниска и не дай боже да има и коловози.Аз на служебната(Тойотата от подписа) съм с Мишелин А5 и всичко е ОК,но са си скъпички.159-ката я купих с 225/50/17 XL 98Н GISLAVED с усилен борд.Направо съм изумен от тези гуми-среден клас,меки,леки,изключително стабилни.Цената им нови е под 200лв.
                Марката е шведска,под шапката на Континентал,правят се в началото за скандинавския и канадския пазар.
                Вече две зими нямам никакви ядове,а карам доста извън Варна.

---------- Post added at 18:38 ---------- Previous post was at 18:34 ----------

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                Ако изтраяте 2 месеца ще ви дам отговор за Мишлен Алпин 205/50/17. С такива взех колата, 4 новички
                205?!!!Верно ли?
                159 SW 2.4 Jtdm 2007
                156 TS 1.8 1999
                Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

Първоначално публикувано от svetlin pilev Покажи съобщение
                  При всички случаи е по-добре със 17-ки през зимата(а и не само),щото колата си е доволно ниска и не дай боже да има и коловози.
                  То реално с 16-ки височината не се променя особено като се спази съотношението.

Comment

Здравейте, колеги, да споделя и аз едно мнение : в момента съм с Нокиан А3 225/50/17 и съм много доволен, взех колата с тях и са вече на 2 години. Вече грайферът им е 4мм и затова ще ги сменям таз зима. С тях съм изминал над 20к км и са заминали под 2мм. За сега съм се насочил към новия модел А4 на Нокиан, но в размер 225/55/17, защото няма подсилени със стария размер
                    sigpicAlfa Romeo 159 2.4 JTDm 210 hp , no dpf & egr

Comment

Странно, че няма XL от размера на 50... но ако си сигурен,че няма да опират тия на 55 слагай смело, понеже ще спечелиш височина доволно. Просто се допитай дали някой е карал с такива, понеже тая гума си е достав исока и в диаметър идва с 9мм повече от 235/40/19 което е за TI
                      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от svetlin pilev Покажи съобщение
                        При всички случаи е по-добре със 17-ки през зимата(а и не само),щото колата си е доволно ниска и не дай боже да има и коловози.Аз на служебната(Тойотата от подписа) съм с Мишелин А5 и всичко е ОК,но са си скъпички.159-ката я купих с 225/50/17 XL 98Н GISLAVED с усилен борд.Направо съм изумен от тези гуми-среден клас,меки,леки,изключително стабилни.Цената им нови е под 200лв.
                        Марката е шведска,под шапката на Континентал,правят се в началото за скандинавския и канадския пазар.
                        Вече две зими нямам никакви ядове,а карам доста извън Варна.
                        Потвърждавам за Gislaved-а, купих същите миналата зима, и съм доволен от тях!
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                        Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                        Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                        Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Аз миналата зима взех Nokian D4 225/50/17 и съм много доволен. Nokian-а за мен са най-добро съотношение цена-качество за зимни гуми.
                          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic '09 - Remapped - Ex
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97 - Ex
                          Lancia Phedra 2.2 JTD '03

Comment

Първоначално публикувано от T-Jet Покажи съобщение
                            Аз миналата зима взех Nokian D4 225/50/17 и съм много доволен. Nokian-а за мен са най-добро съотношение цена-качество за зимни гуми.
                            Аз между другото до сега винаги съм карал с Нокиан и зима и лято, но ми направи впечатление, че модела WR G2 се държеше по-добре от D3. Нещо което открих наскоро е, че Нокиан са си направили подразделение и са пуснали друга марка Нордман, която предлага 225/50/17 с шарката на WR G2 - А симетричната.
                            http://vianor.bg/gumi/lek-avtomobil/...an/nordman-wr/
                            Лошото е, че ми обявиха цена пак около 250лв. за брой.

Comment

Аз карам с 235/45/18 ... Миналата зима си взех чисто нови Нексен и една сутрин след обилен снеговалеж и 15см. сняг излязох от непочистената улица, без затруднения. Предната кола карах с 15-ки и определено по-широката гума стои по-стабилно, само дето в по-дълбок сняг и е малко трудно да пробива. За щастие блокажа и анти слип системата работят много добре и са ме изкарвали от места за които имах големи съмнения, че ще трябва да чакам пролетта за да изляза.
                              Alfa Romeo 159, 1,9JTS EX

Comment

Working...
                              X